Kashima Black Santoku

Ni som följer bloggens facebooksida såg mig för lite drygt en vecka sedan tipsa om den här kniven till kanonpris…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kokboksrecension – Nytt bröd

Att vara glutenintolerant är oerhört begränsande för en medelålders matnörd. I synnerhet för en som i 35-årsåldern får diagnosen och…

Sichuanskt fläsk

En förhållandevis snabblagad fläskrätt med smaker som är typiska i den kinesiska Sichuanprovinsen. (mer …)

Fläskkorv till jul

Jag ska berätta en hemlighet. Jag blir ofta på otroligt dåligt humör av att laga mat. Det kan säkert tyckas…

Baconsnacks med jalapeno

Det har gått lite på halvfart den senaste tiden på bloggen på grund av sjukdom. Läget borde snart vara skapligt…

Nachos med kryddig torskrygg

Okej det är väl inte det listigaste att kasta ur sig tre bloggposter på en dag. Vad jag vet så…

Fyra lyxiga råvaror

Det finns få saker som är så njutbara som att köpa riktigt lyxig mat. Att få strosa runt med sin…

Hummermackor med pommes frites

Hummer är en alldeles för dyr matvara, det är jag den förste att skriva under på. Trots detta så köper…

Tjocka revben med helstekt blomkål

Det här var vår söndagsmiddag men jag har inte hunnit blogga om den än. Det handlade egentligen om att jag…