Räkcocktail med nordafrikansk känsla

Vi hade det här som en snabb förrätt på söndagen och jag tycker att det blev lyckat. Det är roligt…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Oxsvanssoppa

Det finns en myt om att kockar helst bjuder varandra på oxsvanssoppa och att det är en av den svenska…

Grillad kinesiskt kryddad karré

Hej. Nu är jag som utlovats tillbaks på bloggen igen. Förra veckan var min hittills jobbigaste vecka någonsin (tror jag).…

Rådjurssadel sous vide

Vi klämmer in ett till rådjursrecept. Här har jag lagat rådjurssadeln sous vide och sedan skurit ut köttet och stekt…

Kycklingtacos

Det är hög tid för lite texmex igen och det var längesedan jag gjorde tacos. Här testar jag att baka…

Påsklammet

Det här är officiellt den sämsta påsken i mitt liv. Jag har så mycket att göra med jobbet så jag…

En nyinköpt molcajete

En molcajete är en slags mexikansk mortel som används för att göra salsor. Jag har precis fått hem min fast…

God jul

God jul på er. Jag bjuder på en bild där jag ser galen ut. Man blir galen av sprit. (mer…

Kantarellost

Jag fortsätter lite på svamptemat då det känns väldigt aktuellt den här tiden på året. Ofta kan det vara lite…