Varmrökt sidfläsk
Idag ger jag mig på en av de mest svenska matvarorna jag kan tänka mig - rökt fläsk.
Idag ger jag mig på en av de mest svenska matvarorna jag kan tänka mig - rökt fläsk.
Killing hör inte till köttvanligheterna och när man äntligen får tag på det så hamnar det självklar på nyårsmenyn.
Här kommer ett ganska tidigt nyårstips. Det kommer fler i veckan men det här publicerades i tidningen jag skriver för i helgen så jag tänkte ta med det på bloggen också.
Den engelska nationalrätten, fast här på abborre.
Idag serveras en förhållandevis klassisk rätt som nog de flesta räknar som gomat. Den är inte ens så jobbig att laga.
För ett tag sedan lovade jag att återkomma med ytterligare ett tryffelinnehållande recept. Nu är det dags.
Det är så jävla skönt att skita i att det är måndag och laga mat som vore det tamefan nyårsafton.
Jag fortsätter lägga ut recept som jag har med i Hälsingesommar (gratistidning i Hälsinglad). Nu kallrökt lax.
Inför semestern kan det vara kul att ha något litet matlagningsprojekt. Att kallröka oxfilé är både enkelt och ger ett spektakulärt resultat.
I söndags var jag ute på Franzéns Charkuterier och köpte mig lite smått och gott. Jag ville göra linderödsfilén rättvisa så jag ansträngde mig lite med tillagningen.