Rådjurssadel sous vide
Vi klämmer in ett till rådjursrecept. Här har jag lagat rådjurssadeln sous vide och sedan skurit ut köttet och stekt på fin yta.
Vi klämmer in ett till rådjursrecept. Här har jag lagat rådjurssadeln sous vide och sedan skurit ut köttet och stekt på fin yta.
Det är ingen stor hemlighet att jag gillar rökt kött och här kommer ett litet roligt sätt att ta tillvara på de små innerfiléerna hos rådjur.
För ett par veckor sedan sköts det en råbock i Bofaratrakten söder om Bollnäs och jag kände att det var vårt förbannade ansvar att ta vara på det vackra djuret på bästa sätt.
Nu jävlar är det hög tid att börja skriva om julmat. Först ut är en paté som är alldeles prima på julbordet.
Vi käkade hjortfilé igår. Jag hade fått tag på en rätt så liten bit men som jag skrivit tidigare så äter jag bra mycket hellre lite kött av bra kvalitet än stora mängder skitkött.
Min plan var att sluta tjata om texmex i bloggen för ibland känns det som att jag inte skriver om annat. Det blir dock lätt att det blir sån mat hemma hos oss och då är det oundvikligt att jag skriver om det. Jag ska försöka skärpa mig.
Jag har inte glömt bloggen, jag lovar. Det är otroligt mycket nu med jobbet och hemma med ungarna och på alltihop så håller vi på och köper oss ett sommarställe i Hälsingland. Sen har jag min lilla hemliga matgrej som jag kanske snart berättar om.