Lammcurry Madras
Med tomt i plånboken efter jul så är det matlådemat och storkok som gäller. Här kommer en indisk klassiker.
Med tomt i plånboken efter jul så är det matlådemat och storkok som gäller. Här kommer en indisk klassiker.
Killing hör inte till köttvanligheterna och när man äntligen får tag på det så hamnar det självklar på nyårsmenyn.
Jag lovade i helgen att jag skulle återkomma med tips på vad man kan göra på resterna av sin fina lammstek. Här kommer det.
Idag blir det långsam matlagning. Den här fantastiskt goda rätten lagas i ugn i sex-sju timmar men sköter sig själv större delen av tiden.
Jag tänkte kasta ur mig ett vardagsrecept igen. Det är lite svårt att blogga om vardagsmat då den mesta maten som äts på vardagar är ganska tråkig eller i alla fall väldigt allmängiltig. Ibland gör jag dock något som i alla fall känns lite extra och kanske lite som vardagplus.
Jag hade en massa lammkött kvar från fredagens lammsteknachos och det köttet är alldeles för bra för att det ska förfaras. I söndagskväll blev det därför en rätt jävla mumsig macka. Det saknades kanske ett salladsblad på den men det var också det enda. I övrigt var smakerna perfekta.
Igår ville jag testa något som jag gått och funderat över ett tag. Hur blir det om man långkokar en köttbit och sedan försiktigt drar av stora klumpar av köttet, panerar dem och sedan friterar? Svaret kom i går kväll i en fantastiskt god texmexmåltid.
Vi hade besök igår och jag ville göra en rätt som det inte var så mycket jobb med alldeles innan servering så det letades runt bland olika grytor.
Jag har gjort en balticurryvariant förr, den gången på kyckling. Där skriver jag en hel del om vikten av att göra egna kryddblandingar.
Vardag igen och tillbaka i Uppsala. Det är i vanlig ordning både lite skönt och lite vemodigt när semestern är över. Det sköna är att vi kommer åka tillbaks till vår stuga nästan varje helg så länge vädret tillåter och det är dessutom roligt att börja jobba igen.