Revben och svampnudlar med känsla av Vietnam
Jag fortsätter på den vietnamesiska temat när jag ändå har en massa råvaror hemma på det temat.
Jag fortsätter på den vietnamesiska temat när jag ändå har en massa råvaror hemma på det temat.
Det går alldeles utmärkt att grilla fläsklägg men man måste ha gott om tid för det är inget snabbgrillat kött.
Jag glömmer nästan oregano emellanåt. Jag använder den i torkad form i mycket texmex men som färsk och hårt doserad missar jag den. Igår kompenserade jag för det.
Grytstek känns lite bortglömt, men har man en bra gryta med tjockt gods så är det definitivt något man ska göra oftare. Här har vi en grytstek med lite exotisk smak.
I söndags var jag ute på Franzéns Charkuterier och köpte mig lite smått och gott. Jag ville göra linderödsfilén rättvisa så jag ansträngde mig lite med tillagningen.
I USA pratar man om ett antal klassiska mackor och de är väl runt 20-30 stycken lite beroende på hur man räknar. Pork tenderloin sandwich är en av dem.
Det här är en förhållandevis lättlagad pastarätt om man har god tillgång till högkvalitetskorv. Har man inte det så tar det längre tid men det är roligt.
Här kommer en väldigt rustik, enkel men ändå lite fascinerande italiensk rätt på mjölkkokt fläsk.
Puerco Entomatado betyder ungefär fläsk i tomatillos (eller tomat) och det är också bra precis vad det är - en långkokt fläskgryta där tomatillos bildar basen.
I Florida är en macka som heter The Cuban väldigt populär. Det här är ingen sån macka men inspirationen kommer därifrån och det är en förbannad god macka att dundra in i trynet en fredagkväll framför teven.