Billigaste kallröken

Här kommer ett finurligt och extremt billigt sätt att förvandla sin klotgrill till en kallrök. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Lax med asiatisk sallad och nudelsoppa

I helgen blev det rätt så stabbig mat. På fredagen var det porchetta, som visserligen kanske inte var så vansinnigt…

Cochinita Pibil

Det här är nog den första mexikanska maten som jag bloggar om. Vissa påstår att det är ursprunget till pulled…

Kycklingtacos

Det är hög tid för lite texmex igen och det var längesedan jag gjorde tacos. Här testar jag att baka…

Hamburgare med svenska smaker

Mina föräldrar är på besök i helgen och jag var tvungen att fundera ut en lördagsmiddag. Man kan inte steka…

Vinn en Kashima ONYX 24 cm kockkniv

Nu har ni chansen att vinna en riktigt bra kockkniv. I samarbete med de utmärkta knivhandlarna Cleancut.se tävlar jag ut…

Philly cheese steak

Det är dags för en macka igen och nu tar jag mig an Philadelphias signaturmacka. (mer …)

En kväll i augusti

Utanför var det -15 °C och flög lite snö medan det däremot i det johanssonska köket var slutet på augusti…

Hemgjord tomatketchup

Jag har en gammal barndomskompis som heter Dan. Han anser att det ultimata beviset på att jag är "beyond totally…