Salad Nicoise med röding

En riktig Salad Nicoise kan göras på många sätt men den innehåller alltid tonfisk så det här är i strikt…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Vegetarisk pizza med paprikasås

För inte så längesedan så skrev jag en kort recension av en bakbok för glutenfritt bröd och hyllade där pizzadegen…

Soppa med räkor och kantareller

Mina helgmatsposter verkar ha uteblivit den här helgen. I fredags så hade jag några gossar över på tv-spel och för…

Kallrökt kyckling

Det blir en liten snabbpost idag också. Jag kallrökte ett par kycklingar i helgen men jag tog tyvärr inga bilder…

Gravad och grillad lax

En sak som är väldigt gott att göra med lax är att först grava den och sedan grilla den. Lax…

Kokboksrecension – The Food Traveler

Jag har tänkt rätt länge att jag ska skriva lite kokboksrecensioner i bloggen då jag i det närmaste är besatt…

Baconkorv med bourbonkaramelliserad lök och hembakat korvbröd

På fredagar är det ofta lite snabbare middagar som gäller och varför inte då korv? Jag har några väldigt fina…

En veckas tystnad

Nu har det varit tyst från mig i snart en vecka och det beror mest på att jag inte har…

Rökta räkor (och beer can chicken)

Det kommer bli mycket grillande framöver i bloggen, det går inte att undvika. Jag har aldrig tidigare haft möjlighet att…