Ryggbiff med tomatsås

Vällagad tomatsås passar otroligt bra till biff och det är kanske t o m det bästa som finns till kött.…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kycklingnudlar – Chicken chow mein

Jag har märkt att det blir lite så här i min blogg - flera liknande inlägg på samma tema i…

Rökta räkor (och beer can chicken)

Det kommer bli mycket grillande framöver i bloggen, det går inte att undvika. Jag har aldrig tidigare haft möjlighet att…

Korv igen

Det har blivit dåligt med postande sista tiden. Jag har en forskningsanslagsansökan som ska vara inne idag så man kan…

Helt ny design på bloggen

Nu äntligen är den nya designen på bloggen klar. Det är min svåger Oskar som har gjort den och han…

Jamaicansk gravad lax med mangosalsa och tomatsås

Det här var bland det bästa jag någonsin har lagat. Bra smakkombinationer som ändå utmanar lite. (mer …)

Sashimi på röding

Här kommer en liten enkel förrätt som kombinerar nordiskt med asiatiskt och som man drar ihop på några minuter. (mer…

Italiensk lammstek

Idag blir det långsam matlagning. Den här fantastiskt goda rätten lagas i ugn i sex-sju timmar men sköter sig själv…

Hamburgare sous vide

Det här kan mycket väl vara de bästa hamburgarna jag någonsin gjort. Visst, det finns förbättringar som går att göra…