Inlagd jalapeno

Jag har förstått att många är intresserade av att lägga in jalapeno så här kommer en post om det. De…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Sommarfrukost

Sommaren är godfrukostarnas tid. Här kommer en uppsamlande bloggpost med frukosttips. (mer …)

Sous vide – packningsutrustning

Nu kommer ytterligare en post i min serie om sous vide. Här går jag igenom vad man behöver för packningsutrustning…

Fläskkotlett sous vide och en macka

Här kommer en liten söndagspost på gårdagens goda macka. (mer …)

Bauru – brasiliansk rostbiffmacka och en god sallad

I Brasilien pågår fotbolls-VM, och det måste så klart uppmärksammas på något vis. (mer …)

Min amerikanska chili

Inom texmex-svängen är chili på något sätt basen till allt. Att kunna göra en bra chili är lite som att…

Aloo masala dosa

Här har ni en alldeles utmärkt och nästan gratis vardagsrätt som både är vegetarisk och smakar lite spännande. (mer …)

Oxfile, potatisgratäng och rödvinssås

En väldigt klassisk rätt. Med klassisk menar jag inte dålig på något sätt, däremot kräver det en del av kocken.…

Fiskdoftande aubergine

Jag lovade att jag skulle återkomma med recept signerade Fuchsia Dunlop och här kommer en riktig jävla rökare. (mer …)