Fantastisk kotlett och en annorlunda coleslaw

De som följer min blogg kan nog tro att vi äter väldigt väldigt mycket kött i vår familj. Ni ser…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Friterad långkokt lammstek med nachos

Igår ville jag testa något som jag gått och funderat över ett tag. Hur blir det om man långkokar en…

Pork tenderloin sandwich

I USA pratar man om ett antal klassiska mackor och de är väl runt 20-30 stycken lite beroende på hur…

Enchilada Suiza med kyckling och tomatillosalsa

Enchilada Suiza syftar inte på att den här lite skojiga tortillatårtan är från Schweiz utan det finns någon koppling till…

Svartpepparsås

Vi grillade i lördags. Igen. Det har grillats ohyggligt mycket i sommar och det är nästan lite så jag är…

Mosbricka

När jag var liten var en av årets höjdpunkter sista april. Man fick åka iväg med familjen till nån kase…

Parisare

Nu ska vi prata om något intressant, nämligen en konflikt. Vad sjutton är en parisare? (mer …)

Heta gratinerade musslor

En liten rackare som vi satte i oss idag när ungarna åt middag. Vi brukar äta förrätt samtidigt som Kerstin…

Bauru – brasiliansk rostbiffmacka och en god sallad

I Brasilien pågår fotbolls-VM, och det måste så klart uppmärksammas på något vis. (mer …)