Kokboksrecension – Mackor
Min kokboksförfattarfavorit har släppt en ny bok. Jag fick den i förrgår och har redan hunnit lusläsa den i sin…
Fläskfilé sous vide med calvadossås, rökt fläsk och svamp
Idag serveras en förhållandevis klassisk rätt som nog de flesta räknar som gomat. Den är inte ens så jobbig att…
Crispy dogs
Jag vill inleda med en offentlig ursäkt riktad mot mina och min frus kranskärl. Ta en god och kryddig färskkorv.…
Santokukniv i kolstål
Det är ett tag sedan jag köpte den här kniven, men jag har inte hunnit blogga om den. Det är…
Chililax med musselpilaff och koriandersås
Gravad och rökt lax brukar jag skriva om men sällan om stekt. Nu är det dags. (mer …)
Kinesiskt risvin – Vad är det som gäller?
En av de vanligaste frågorna jag får via mail eller meddelanden till Bara riktig mats Facebooksida är: "Hur får jag…
Gammalt gjutjärn
I den gamla bakugnen i vår stuga gjorde jag lite gjutjärnsfynd. Bakugnen kommer jag tillbaks till senare, den var en…
Perfekt smältande ost
Den här bloggposten behandlar mer om ett litet kemiprojekt än ett recept som jag ser det. Det handlar om att…