Lördagsmacka
Jag och katten sitter/ligger lite vid datorn och gör en samlingspost på mackor. Jag tänkte att katten skulle få hjälpa…
Sous vide – bakgrund
Som jag skrev i en tidigare bloggpost så har jag bestämt mig för att göra en rätt rejäl genomgång av…
Santokukniv i kolstål
Det är ett tag sedan jag köpte den här kniven, men jag har inte hunnit blogga om den. Det är…
Kycklingtorn med örtsås och tre sorters lök
Det har varit en jäkla vecka. Massor att göra på jobbet och ungar som sover dåligt på grund av sjukdom.…
Laxpaté med musslor
I söndags gjorde jag en laxpaté och jag var väldigt osäker på om det verkligen är något att blogga om.…
Gumbo och en bönsallad
Innan jag skriver något annat så måste vi ta och reda ut det där med skillnaden mellan jambalaya och gumbo.…
Kantarellost
Jag fortsätter lite på svamptemat då det känns väldigt aktuellt den här tiden på året. Ofta kan det vara lite…
Niu rou gan – kinesiskt torkat kött
Lite slarvigt skulle man kunna beskriva det här som kinesisk beef jerky, men det är egentligen fel. (mer …)