Niu rou gan – kinesiskt torkat kött
Lite slarvigt skulle man kunna beskriva det här som kinesisk beef jerky, men det är egentligen fel. (mer …)
Kokboksrecension – Nytt bröd
Att vara glutenintolerant är oerhört begränsande för en medelålders matnörd. I synnerhet för en som i 35-årsåldern får diagnosen och…
Tjocka revben i smokern
Den här bloggposten handlar nog nästan minst om det titeln antyder och istället om en sabla massa andra grejer, bland…
Dillkött på lamm
Det närmar sig jul och det blir viktigare och viktigare för mig att göra plats i kyl och frys. Av…
Pulled pork på grillen
Det i särklass bästa sättet att laga pulled pork är att göra det i grillen. Det är inte alls lika…
Porchetta med massor av smaker
Porchetta är samlingsnamnet för italienska fläskstekar och kan ha allehanda former och sammansättningar. Det jag mest förknippar med ordet är…
Soppa med hummerbuljong och rimmad lax
En lite snabbpost på enkel vardagsmat. Jag vill inte kalla det för hummersoppa för det är det inte men den…
Stekt hälleflundra med pepparrot och brynt smör
Av alla fiskar som finns så måste ändå hälleflundran vara en av de bästa. Nu kan jag ju inte precis…