Suveräna fläsklägg i en blandasiatisk stil
Det är lite irriterande att klumpa ihop matstilar i så stora geografiska områden som "asiatisk" mat. Det är en stor…
Sherrysill
Idag kommer det två poster på lite mindre julrätter. Det börjar dra ihop sig nu och det gäller så klart…
Isfiltrerad kycklingconsommé
Consommé är i princip en klarnad buljong. En elegant soppa att servera i små portioner, kanske som tillbehör till något…
Sparrisrisotto med prosciutto
När en matlagningsteknik lärts in så är det viktigt att öva på den så att den sätter sig i ryggmärgen.…
Spädgris och njutning
"Det är omöjligt att leva ett behagligt liv utan att leva klokt, hedervärt och rättfärdigt, och det är omöjligt att…
Lax med vitvinssås
I lördags gjorde jag en rödvinssås som nog var den bästa jag någonsin gjort. Att göra rödvinssås är så klart…
Fuchsia Dunlop
Igår var jag på ett matevent på Restaurangakademien i Stockholm. Det var ett seminarium/workshop/föreläsning med Fuchsia Dunlop, den internationellt kände…
Tre smårätter
Det är rätt jobbigt nu. Lillungen får öroninflammation på öroninflammation och nattsömnen blir så klart väldigt lidande för alla. Det…