Ungersk kycklinggryta med råstekt potatis och gurksallad

Jag tycker av någon märklig anledning att det här är en vårgryta och jag kan inte förklara varför. Grytan liksom…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kinesisk kockkniv/kökskniv/klyvare

Det var ett bra tag sedan jag skrev något om knivar så det är hög tid att presentera en ny…

Vietnamesisk friterad kyckling

Heta och gudomliga kycklingben med smak främst från Vietnam. (mer …)

Rökt mat – en sammanfattning

Idag tänkte jag sammanfatta det jag tidigare skrivit om rökning. (mer …)

Nachos med kryddig torskrygg

Okej det är väl inte det listigaste att kasta ur sig tre bloggposter på en dag. Vad jag vet så…

Surt fläsk

Jag måste på något sätt posta det som jag inte skrivit om på julbordet innan det försvinner ur minnet och…

Nudelsoppa med lax

Igår ville jag göra någon japansk mat och jag grävde lite på nätet för att hitta recept. Jag fastnade för…

Rostbiff sous vide och vad man gör med den

Rostbiff sous vide, kan det vara något det? Ja verkligen, bästa rostbiffen någonsin faktiskt. Sen några ord om vad man…

Julmat

I år firar inte vi jul hemma så jag gör inte så vansinnigt mycket julmat, även om det så klart…