Hemgjord tomatketchup

Jag har en gammal barndomskompis som heter Dan. Han anser att det ultimata beviset på att jag är "beyond totally…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Hemgjord tomatketchup

Jag har en gammal barndomskompis som heter Dan. Han anser att det ultimata beviset på att jag är "beyond totally…

Friterat fläsk med sötsur sås

Det kommer knappast som en överaskning för er som följer min blogg att jag är helt insnöad på östasiatisk mat.…

Suveräna fläsklägg i en blandasiatisk stil

Det är lite irriterande att klumpa ihop matstilar i så stora geografiska områden som "asiatisk" mat. Det är en stor…

Fiskdoftande aubergine

Jag lovade att jag skulle återkomma med recept signerade Fuchsia Dunlop och här kommer en riktig jävla rökare. (mer …)

Hummermackor med pommes frites

Hummer är en alldeles för dyr matvara, det är jag den förste att skriva under på. Trots detta så köper…

Po’boy sandwich med friterade tonfiskbollar

Jag kanske skulle ha som tradition att blogga om en macka på lördagar. Eller det är nog jobbigt att bestämma,…

Vinn en Kashima ONYX 24 cm kockkniv

Nu har ni chansen att vinna en riktigt bra kockkniv. I samarbete med de utmärkta knivhandlarna Cleancut.se tävlar jag ut…

Två sorters tacos

För att bekämpa julmatsledan så beslutade vi enhälligt i familjen att vi behövde grönsaker och chili, det bästa man kan…