Soppa med hummerbuljong och rimmad lax
En lite snabbpost på enkel vardagsmat. Jag vill inte kalla det för hummersoppa för det är det inte men den…
Skärbrädor
Det är dags för en alldeles för lång nördpost igen som har legat och mognat i mig under flera månader.…
Helstekt kyckling med lite asiatisk känsla
Nu får det vara nog med diagram och tok. Igår hade jag tänkt laga oxbringa med pepparrot och hela faderullan…
Isfiltrerad kycklingconsommé
Consommé är i princip en klarnad buljong. En elegant soppa att servera i små portioner, kanske som tillbehör till något…
Sous vide – packningsutrustning
Nu kommer ytterligare en post i min serie om sous vide. Här går jag igenom vad man behöver för packningsutrustning…
Hamburgare och tryffel
Jag kom över en liten färsk tryffel igår och hade lite svårt att veta vad jag skulle laga med den.…
Marockansk lammgryta
Vi hade besök igår och jag ville göra en rätt som det inte var så mycket jobb med alldeles innan…
Kokboksrecension – Nytt bröd
Att vara glutenintolerant är oerhört begränsande för en medelålders matnörd. I synnerhet för en som i 35-årsåldern får diagnosen och…