Ärtsoppa på klassiskt vis

Jag fortsätter lite på det inslagna husmanstemat med ärtsoppa den här gången. Återigen en rätt som förmodligen är helt meningslös…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Enchiladas från grunden

Det ska villigt erkännas att det nästan är ett heldagsprojekt det här. Självklart finns det möjlighet att förenkla det här…

En kväll i augusti

Utanför var det -15 °C och flög lite snö medan det däremot i det johanssonska köket var slutet på augusti…

Kinesisk kockkniv/kökskniv/klyvare

Det var ett bra tag sedan jag skrev något om knivar så det är hög tid att presentera en ny…

Shiro Kunimitsu Petty

Jag vet att det inte var längesedan jag postade ett inlägg om knivar men jag gör det igen ändå. Jag…

Lite småsaker och något om Facebook

Jag tänkte det kan vara dags för en liten summering av tiden som gått med bloggen. Jag har nu haft…

Kallrökt lax med grillad och smörslungad vitkål och kall löksås

En väldigt sorglig sak med att svärmor ska sälja sitt torp nere i Småland är att röken som jag och…

Kinesiska glutenfria dumplings

Igår pillade vi med dumplings. Det är lika bra att jag är ärlig här och erkänner att det är min…

Sjötunga Walewska

Jag ber redan nu om ursäkt för en monsterpost. Jag kan liksom inte låta bli att ordbajsa när jag får…