Moritaka kockkniv

Efter mitt förra knivinlägg där jag, utan att egentligen ha någon egentlig aning, småhyllade knivsidan slipstenar.se så bestämde jag mig…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Lammytterfilé och risotto med svart trumpetsvamp

Vardag igen och tillbaka i Uppsala. Det är i vanlig ordning både lite skönt och lite vemodigt när semestern är…

Kallrökt lax med grillad och smörslungad vitkål och kall löksås

En väldigt sorglig sak med att svärmor ska sälja sitt torp nere i Småland är att röken som jag och…

Oxfile, potatisgratäng och rödvinssås

En väldigt klassisk rätt. Med klassisk menar jag inte dålig på något sätt, däremot kräver det en del av kocken.…

Lammcurry Madras

Med tomt i plånboken efter jul så är det matlådemat och storkok som gäller. Här kommer en indisk klassiker. (mer…

Pizza med kantareller och parmaskinka

Alla matbloggare ska väl ha post på hemgjord pizza antar jag. Min är både bra och dålig. Den är dålig…

Grön ärtsoppa

Jag tänkte brassa på med lite vardagsrätter den här veckan. Vi äter ju såklart sånt men jag brukar som bekant…

Gravad lax med glutenfri dillstuvad potatis

Det här kan vara den perfekta vardagsmaten. Självklart ska den göras från grunden men nästan allt gå att förberedas dagarna…

Macka med försiktigt grillad karré

Egentligen är den här bloggposten bara ett sätt att presentera ett trevligt sätt att laga karré på och mackan ska…