Lammspett med grekisk sallad och tsatsiki

Grekisk mat är faktiskt ingen favorit. Det beror säkerligen bara på dåliga erfarenheter och jag skulle gärna motbevisas. De få…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Rådjurssadel sous vide

Vi klämmer in ett till rådjursrecept. Här har jag lagat rådjurssadeln sous vide och sedan skurit ut köttet och stekt…

Sichuanskt fläsk

En förhållandevis snabblagad fläskrätt med smaker som är typiska i den kinesiska Sichuanprovinsen. (mer …)

Kotlett lagad sous vide med bön- och svampfräs och persiljesås

Efter en ekonomiskt vidlyftig sommar så är det åtdragen svångrem som gäller. Så gott det går i alla fall. Jag…

Het kinesisk biffgryta

Kina är ett väldigt stort land och det är svårt att prata om någon speciell karaktär på kinesisk mat. En…

Banh mi

Den här bollen är jag sen som fan på, men det passade bra för mina julrester nu. (mer …)

Wienerschnitzel med perfekta pommes frites

Idag hamnar fokus på pommes fritsen och det låter som att jag förhäver mig när jag påstår att de är…

Rökt lax med råraka och pocherat ägg

En snabblagad vardagsrätt inspirerad av Jamie Oliver. Tar väl ungefär 15-20 minuter att laga i sin helhet men ger ändå…

Receptet på Black Metal Chili

Som utlovat kommer här mitt recept på chilin som jag gick till final med i Chilichallenge. Receptet finns redan på…