Torsk med pocherat ägg och dill- och vitvinssås
Efter mitt långa magelände behövdes det något skonsamt för magen. Det ligger väldigt djupt i min uppfostran att när man…
Oxfilé sous vide
Det i särklass bästa sättet att laga oxfilé på och det var också tekniken som valdes för nyårsmiddagen. Jag har…
Julmat
I år firar inte vi jul hemma så jag gör inte så vansinnigt mycket julmat, även om det så klart…
Torparpytt
Att göra allt på grillen verkar vara ett egenvärde för många. Jag känner att jag drar åt det hållet jag…
Kinesiska glutenfria dumplings
Igår pillade vi med dumplings. Det är lika bra att jag är ärlig här och erkänner att det är min…
Lammytterfilé och risotto med svart trumpetsvamp
Vardag igen och tillbaka i Uppsala. Det är i vanlig ordning både lite skönt och lite vemodigt när semestern är…
Tunnbrödklämma med rökt rådjur
För ett par veckor sedan sköts det en råbock i Bofaratrakten söder om Bollnäs och jag kände att det var…
Buffalo wings på grillen
Det här mina vänner, kan mycket väl vara det godaste som passerat min grill det senaste året. (mer …)