Kalvracks lagade sous vide med tillbehör

I helgen lagade jag så mycket mat så jag inte hann blogga om den. Jag hann däremot knäppa kort på…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Vodkagravad lax

Här kommer en liten minipost på vodkagravad lax. Det är precis som vanlig lax bara det att man stänker över…

Påsklammet

Det här är officiellt den sämsta påsken i mitt liv. Jag har så mycket att göra med jobbet så jag…

Asiatisk omelett

Det är mycket asiatiskt nu men så kan det ju bli när man väl har grejerna hemma. Igår ville jag…

Ost- och skinksallad på texmexsätt

Jag räknar kallt med att ni fortfarande har skinka kvar, även efter den goda mackan. Här kommer nästa tips på…

Beef gorditas

Gorditas är lätt friterade bröd på majsmjöl och ordet i sig betyder typ "små feta ena" på spanska. Bröden kan…

Sidfläsk med dillmajonäs, äppelkål och potatiskroketter med ost

Jag är så otroligt sugen på att laga mat nu - jobbig mat som är tidskrävande och spännande och kräver…

Lördagsmacka

Jag och katten sitter/ligger lite vid datorn och gör en samlingspost på mackor. Jag tänkte att katten skulle få hjälpa…

En spark i röven på morgonen

Min söndag fick inledas med en rejäl spark i bakpartiet, en frukost med lite för mycket av min lite för…