Panerad och stekt torskrygg med remoulade

Lördagens huvudrätt bestod av MSC-märkt torskrygg som jag panerade. Till det käkade vi lite ugnsstekt potatis och en amerikansk remoulade.…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Vår julmat

Nu får det bli en sista post om julmaten. Jag börjar redan bli förbannat trött på den. Med sån här…

Texmex-lördag

Jag fick min tortillapress och -värmare i fredags så det var bara tvunget att bli texmex igår. I vanlig ordning…

Helstekt kyckling med tillbehör

"Jaså han har bytt format på fotona i bloggen, undrar varför han har gjort det." Ja det undrar jag också. Jag…

Slipstenar

Här kommer ytterligare en knivrelaterad post. De som följer bloggen vet att jag är väldigt intresserad av köksknivar och anser…

Blogguppehåll

Barariktigmat.se kommer inte uppdateras på ett tag. Hur långt uppehållet blir vet jag inte. (mer …)

Grillad entrecote med chili-cheese och majssalsa

Igår var jag och min fru ensamma utan barnen för första gången sedan lillungen föddes. Självklart skulle det då firas…

Falsk kalvbräss med citronsås och spenat (veg)

Kalvbräss kanske inte så många har käkat. Det brukar vara lite lurigt att komma över då brässen är en körtel…

Maiale al latte

Här kommer en väldigt rustik, enkel men ändå lite fascinerande italiensk rätt på mjölkkokt fläsk. (mer …)