Kokboksrecension – Mackor

Min kokboksförfattarfavorit har släppt en ny bok. Jag fick den i förrgår och har redan hunnit lusläsa den i sin…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Perfekt smältande ost

Den här bloggposten behandlar mer om ett litet kemiprojekt än ett recept som jag ser det. Det handlar om att…

Slipstenar

Här kommer ytterligare en knivrelaterad post. De som följer bloggen vet att jag är väldigt intresserad av köksknivar och anser…

Lammytterfilé med råraka, svampsmör och syltad sparris

Det har varit lite småtyst och med mina mått lite dåligt med matbloggande senaste veckan, mest beroende på maginfluensaelände, men…

Crispy dogs

Jag vill inleda med en offentlig ursäkt riktad mot mina och min frus kranskärl. Ta en god och kryddig färskkorv.…

Kotlett lagad sous vide med bön- och svampfräs och persiljesås

Efter en ekonomiskt vidlyftig sommar så är det åtdragen svångrem som gäller. Så gott det går i alla fall. Jag…

Tandoori chicken

Du gör jag så där igen - skriver rubriken på engelska. Troligtvis för att verka tuff men misslyckas så klart…

Tunnbrödklämma med rökt rådjur

För ett par veckor sedan sköts det en råbock i Bofaratrakten söder om Bollnäs och jag kände att det var…

Tyst helg

Det har varit tyst från mig några dagar nu. Lite stök med sjukdom i slutet av veckan och i fredags…