Grillad kinesiskt kryddad karré

Hej. Nu är jag som utlovats tillbaks på bloggen igen. Förra veckan var min hittills jobbigaste vecka någonsin (tror jag).…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Gravad och grillad lax

En sak som är väldigt gott att göra med lax är att först grava den och sedan grilla den. Lax…

Empanadas med syrlig tonfisk

Ju mer jag är och nosar på den argentinska maten, ju mer gillar jag den. Idag blir det argentinsk street…

Friterad strömming och en jävligt fin räksås

Jag har funderat en väldig massa på natriumcitrat och citronsyra idag men släppte det till sist. Det är hur som…

Lammcurry Madras

Med tomt i plånboken efter jul så är det matlådemat och storkok som gäller. Här kommer en indisk klassiker. (mer…

Salad Nicoise med röding

En riktig Salad Nicoise kan göras på många sätt men den innehåller alltid tonfisk så det här är i strikt…

Att bygga en kallrök

Det känns som att det börjar bli lite i ropet att bygga sig en egen rök. Jag är långtifrån någon…

Tunnbrödklämma med rökt rådjur

För ett par veckor sedan sköts det en råbock i Bofaratrakten söder om Bollnäs och jag kände att det var…

”Hotter than hell”-dipp

Ja alltså det är inte min idé på namn det här. Det är så den heter i min eminenta Texmex-kokbok…