Gravad och grillad lax
En sak som är väldigt gott att göra med lax är att först grava den och sedan grilla den. Lax…
Empanadas med syrlig tonfisk
Ju mer jag är och nosar på den argentinska maten, ju mer gillar jag den. Idag blir det argentinsk street…
Friterad strömming och en jävligt fin räksås
Jag har funderat en väldig massa på natriumcitrat och citronsyra idag men släppte det till sist. Det är hur som…
Lammcurry Madras
Med tomt i plånboken efter jul så är det matlådemat och storkok som gäller. Här kommer en indisk klassiker. (mer…
Salad Nicoise med röding
En riktig Salad Nicoise kan göras på många sätt men den innehåller alltid tonfisk så det här är i strikt…
Att bygga en kallrök
Det känns som att det börjar bli lite i ropet att bygga sig en egen rök. Jag är långtifrån någon…
Tunnbrödklämma med rökt rådjur
För ett par veckor sedan sköts det en råbock i Bofaratrakten söder om Bollnäs och jag kände att det var…
”Hotter than hell”-dipp
Ja alltså det är inte min idé på namn det här. Det är så den heter i min eminenta Texmex-kokbok…