Grillad entrecote med chili-cheese och majssalsa
Igår var jag och min fru ensamma utan barnen för första gången sedan lillungen föddes. Självklart skulle det då firas…
Slipstenar
Här kommer ytterligare en knivrelaterad post. De som följer bloggen vet att jag är väldigt intresserad av köksknivar och anser…
Oxfilé sous vide
Det i särklass bästa sättet att laga oxfilé på och det var också tekniken som valdes för nyårsmiddagen. Jag har…
Nordafrikansk kycklingrulle
Det har varit en jäkla massa prat och väldigt lite verkstad i de senaste blogginläggen. Lite halvslafsiga pastarätter som man…
Fiskdoftande aubergine
Jag lovade att jag skulle återkomma med recept signerade Fuchsia Dunlop och här kommer en riktig jävla rökare. (mer …)
Projekt: Julskinka #5 Slutstriden
I måndags var skinkan färdigurvattnad och efter det fick den vila i en påse i kylen i väntan på ugnsstekning.…
Sichuankyckling
Sichuan, szechuan, sechuan eller hur fan skrivs det? Jag är ärligt talat inte säker men provinsen ifråga skrivs Sichuan på…