Moritaka sujihiki
En sujihiki är en japansk trancherkniv och tillsammans med en knivsort som heter yanagiba den vanligaste kniven du ser i…
Lammspett med grekisk sallad och tsatsiki
Grekisk mat är faktiskt ingen favorit. Det beror säkerligen bara på dåliga erfarenheter och jag skulle gärna motbevisas. De få…
Konosuke HD
Det var evigheter sedan jag skrev något om knivar så här kommer en liten kortare post om en kniv som…
Sichuanskt fläsk
En förhållandevis snabblagad fläskrätt med smaker som är typiska i den kinesiska Sichuanprovinsen. (mer …)
Krabbulle eller crab cake som jänkarna säger
Jag har kollat massor på Youtube-klipp den senaste tiden på amerikanska food trucks. Det finns få saker som är så…
Sashimi på röding
Här kommer en liten enkel förrätt som kombinerar nordiskt med asiatiskt och som man drar ihop på några minuter. (mer…
Italiensk lammstek
Idag blir det långsam matlagning. Den här fantastiskt goda rätten lagas i ugn i sex-sju timmar men sköter sig själv…
Ost- och skinksallad på texmexsätt
Jag räknar kallt med att ni fortfarande har skinka kvar, även efter den goda mackan. Här kommer nästa tips på…