Enchiladas från grunden

Det ska villigt erkännas att det nästan är ett heldagsprojekt det här. Självklart finns det möjlighet att förenkla det här…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Moritaka sujihiki

En sujihiki är en japansk trancherkniv och tillsammans med en knivsort som heter yanagiba den vanligaste kniven du ser i…

Lammspett med grekisk sallad och tsatsiki

Grekisk mat är faktiskt ingen favorit. Det beror säkerligen bara på dåliga erfarenheter och jag skulle gärna motbevisas. De få…

Konosuke HD

Det var evigheter sedan jag skrev något om knivar så här kommer en liten kortare post om en kniv som…

Sichuanskt fläsk

En förhållandevis snabblagad fläskrätt med smaker som är typiska i den kinesiska Sichuanprovinsen. (mer …)

Krabbulle eller crab cake som jänkarna säger

Jag har kollat massor på Youtube-klipp den senaste tiden på amerikanska food trucks. Det finns få saker som är så…

Sashimi på röding

Här kommer en liten enkel förrätt som kombinerar nordiskt med asiatiskt och som man drar ihop på några minuter. (mer…

Italiensk lammstek

Idag blir det långsam matlagning. Den här fantastiskt goda rätten lagas i ugn i sex-sju timmar men sköter sig själv…

Ost- och skinksallad på texmexsätt

Jag räknar kallt med att ni fortfarande har skinka kvar, även efter den goda mackan. Här kommer nästa tips på…