Isfiltrerad kycklingconsommé
Consommé är i princip en klarnad buljong. En elegant soppa att servera i små portioner, kanske som tillbehör till något…
Fläskkotlett sous vide och en macka
Här kommer en liten söndagspost på gårdagens goda macka. (mer …)
Att bygga en kallrök
Det känns som att det börjar bli lite i ropet att bygga sig en egen rök. Jag är långtifrån någon…
Hemgjord bacon
Det här är mitt första försök att göra bacon och resultatet blev riktigt bra. (mer …)
Hemgjord sriracha
Det här är strikt sett ingen sriracha, det kan vi konstatera direkt. Men den är förbannat god. (mer …)
Skärbrädetips
Nu har jag fått den beställda skärbrädan från Asbjörns Bildhuggeri. 689 + frakt fick jag betala för en skärbräda av…
Texmex-lördag
Jag fick min tortillapress och -värmare i fredags så det var bara tvunget att bli texmex igår. I vanlig ordning…
Råbiff som biter tillbaks
Ibland blir min längtan efter rått kött för stort och då måste jag bara laga råbiff. Den här gången är…