Sous vide – teori

Min serie om sous vide har legat lite på is på grund av sommar och grillmani men nu är det…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Skärbrädor

Det är dags för en alldeles för lång nördpost igen som har legat och mognat i mig under flera månader.…

Hamburgare och tryffel

Jag kom över en liten färsk tryffel igår och hade lite svårt att veta vad jag skulle laga med den.…

General Tso’s Chicken

Friterad kyckling med sötsur sås kanske luktar lite billig kinakrog men låt er inte luras, det går att trassla till…

Glutenfria pastasubstitut Del 1 – King Soba Organic rice & wakame noodles

Det här är ett ämne som jag har glömt att dokumentera. Jag vet inte om det är av vikt för…

Sichuankyckling

Sichuan, szechuan, sechuan eller hur fan skrivs det? Jag är ärligt talat inte säker men provinsen ifråga skrivs Sichuan på…

Po’boy sandwich med friterade tonfiskbollar

Jag kanske skulle ha som tradition att blogga om en macka på lördagar. Eller det är nog jobbigt att bestämma,…

Fyra lyxiga råvaror

Det finns få saker som är så njutbara som att köpa riktigt lyxig mat. Att få strosa runt med sin…

Empanadas med syrlig tonfisk

Ju mer jag är och nosar på den argentinska maten, ju mer gillar jag den. Idag blir det argentinsk street…