Laksa med kungsräkor och kyckling
Receptet till den här rätten är baserat på ett recept som jag hittat i en gammal asiatisk kokbok (Asiatiska kokboken,…
Balticurry med lamm och mango
Jag har gjort en balticurryvariant förr, den gången på kyckling. Där skriver jag en hel del om vikten av att…
Helstekt kyckling med lite asiatisk känsla
Nu får det vara nog med diagram och tok. Igår hade jag tänkt laga oxbringa med pepparrot och hela faderullan…
Årets sill 2013 – Kinesiska smaker
Varje år måste det testas en ny sillinläggning av något slag, det är en oskriven julbordsregel. Alla vet också att…
Oxfilé sous vide
Det i särklass bästa sättet att laga oxfilé på och det var också tekniken som valdes för nyårsmiddagen. Jag har…
Julköttbullar
Jag har uppdaterat mitt köttbullsrecept lite i år. Det är inte superstora förändringar men nog är receptet lite bättre allt.…
Oxsvanssoppa
Det finns en myt om att kockar helst bjuder varandra på oxsvanssoppa och att det är en av den svenska…
Hamburgare
Jag insåg för runt en vecka sedan att jag inte har skrivit något om hamburgare. Nätet är alldeles proppfullt av…