Kycklingnudlar – Chicken chow mein
Jag har märkt att det blir lite så här i min blogg - flera liknande inlägg på samma tema i…
Oxfilé sous vide
Det i särklass bästa sättet att laga oxfilé på och det var också tekniken som valdes för nyårsmiddagen. Jag har…
Vinnaren i knivtävlingen
Efter mycket om och men har jag lyckats välja en vinnare i knivtävlingen. Det var verkligen inte lätt och jag…
Baconkorv med bourbonkaramelliserad lök och hembakat korvbröd
På fredagar är det ofta lite snabbare middagar som gäller och varför inte då korv? Jag har några väldigt fina…
Lammytterfilé med råraka, svampsmör och syltad sparris
Det har varit lite småtyst och med mina mått lite dåligt med matbloggande senaste veckan, mest beroende på maginfluensaelände, men…
Hemgjord sriracha
Det här är strikt sett ingen sriracha, det kan vi konstatera direkt. Men den är förbannat god. (mer …)
Salsa verde
En salsa på bland annat tomatillos och chili. Den här går så klart att köpa färdig men det är mycket…
Sous vide – teori
Min serie om sous vide har legat lite på is på grund av sommar och grillmani men nu är det…