Käket till Super Bowl

Jag är sen, det inser jag. De flesta av er som tänker avnjuta Super Bowl i natt har säkert redan…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Saltimbocca

På onsdagar får jag laga lite godare mat, det har min fru lovat. Resten av veckan är det vardag med…

Soppa med räkor och kantareller

Mina helgmatsposter verkar ha uteblivit den här helgen. I fredags så hade jag några gossar över på tv-spel och för…

Omelett med ostasiatisk känsla

Återigen en nästintill vegetarisk rätt. Vad händer med Anders egentligen? (mer …)

Natriumcitrat och citronsyra

Det här får bli en bloggpost utan bilder men jag har fått en fråga på min post om perfekt smältande…

Vår julmat

Nu får det bli en sista post om julmaten. Jag börjar redan bli förbannat trött på den. Med sån här…

Mina bästa köttbullar

Det är dags för lite husmanskost i bloggen känner jag och vad passar då inte bättre än köttbullar? Det är…

Varmrökt sidfläsk

Idag ger jag mig på en av de mest svenska matvarorna jag kan tänka mig - rökt fläsk. (mer …)

Santokukniv i kolstål

Det är ett tag sedan jag köpte den här kniven, men jag har inte hunnit blogga om den. Det är…