”Hotter than hell”-dipp

Ja alltså det är inte min idé på namn det här. Det är så den heter i min eminenta Texmex-kokbok…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Skärbrädor

Det är dags för en alldeles för lång nördpost igen som har legat och mognat i mig under flera månader.…

Louisianakräftor och John Fogerty

Nu när vi har käkat oss mätta på svenska kräftor men ändå har kräftor kvar så finns det ett bra…

Gravad och grillad lax

En sak som är väldigt gott att göra med lax är att först grava den och sedan grilla den. Lax…

Nordafrikansk ankwrap

Jag köpte mig en anka och hade lite idéer jag har velat testa kring arabisk/nordafrikansk matlagning. Jag hade flera idéer…

Hamburger-SM

Jag anmälde för runt en månad sedan en hamburgare till Hamburger-SM. Tävlingsledningen vill ha hjälp med att välja ut ett…

General Tso’s Chicken

Friterad kyckling med sötsur sås kanske luktar lite billig kinakrog men låt er inte luras, det går att trassla till…

Sommarfrukost

Sommaren är godfrukostarnas tid. Här kommer en uppsamlande bloggpost med frukosttips. (mer …)

Vegetarisk chili

Förra onsdagen spelade Bollnäs mot Sirius på Studenternas i Uppsala och jag kände mig manad att bjuda hem några bollnäspojkar…