Dags att fundera på julskinkan
Det är snart jul och det är hög tid att börja planera julbordet. I min värld är 90% av julglädjen…
Bäcköring (-röding) – lyxmat från skogen
Det här blir ingen ren matlagningspost utan mer en liten utvikning kring bäcköring som jag varit ute och fiskat idag.…
Hamburgare med svenska smaker
Mina föräldrar är på besök i helgen och jag var tvungen att fundera ut en lördagsmiddag. Man kan inte steka…
Het kinesisk biffgryta
Kina är ett väldigt stort land och det är svårt att prata om någon speciell karaktär på kinesisk mat. En…
Ryggbiff med tomatsås
Vällagad tomatsås passar otroligt bra till biff och det är kanske t o m det bästa som finns till kött.…
Grillad hel fisk
Regnet vräker ner varenda jävla dag men det ska väl ändå inte få hindra oss från att grilla? (mer …)
Argentinsk grillning
Har ni inte plockat fram grillarna än så borde ni egentligen skämmas. Här kommer ett litet tips från nötköttets förlovade…
Tlacoyos – mexikanska majsmjölsknyten
Tlacoyos är majsdegsknyten och mexikos svar på dumplings. Ofta är de fyllda med någon typ av bönröra, så också i…