Lite småsaker och något om Facebook

Jag tänkte det kan vara dags för en liten summering av tiden som gått med bloggen. Jag har nu haft…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

En nyinköpt molcajete

En molcajete är en slags mexikansk mortel som används för att göra salsor. Jag har precis fått hem min fast…

Blackened fish

Det här är ingen mat för klenisar, fisken blir både stark och faktiskt lite besk. Dock tycker jag att det…

Vodkagravad lax

Här kommer en liten minipost på vodkagravad lax. Det är precis som vanlig lax bara det att man stänker över…

Chicken parmesan

Nu gör jag det där igen, åbäkar mig med engelska istället för att använda svenska receptnamn.  (mer …)

Torskrygg på planka

När jag köpte min nya skärbräda så passade jag på att lägga till några ekplankor för plankstek också. Då jag…

Quesadillas med älg-, fläsk och spenatchili

Min plan var att sluta tjata om texmex i bloggen för ibland känns det som att jag inte skriver om…

Gravad och grillad lax

En sak som är väldigt gott att göra med lax är att först grava den och sedan grilla den. Lax…

Kycklingleverpastej

Ju närmare jul ju mer kommer julmaten dominera här. Jag kommer göra det mesta helt själv men det är inte…