Stekpanna av kolstål

Nu har jag stekt i kolstål ett par månader och det är dags att avlägga rapport. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Nudelsoppa med lax

Igår ville jag göra någon japansk mat och jag grävde lite på nätet för att hitta recept. Jag fastnade för…

Reprissida – Vetenskap och mat

Den här veckan är hektisk och jag tvivlar på att jag kommer laga så mycket mat som är värd att…

Helstekt kyckling med lite asiatisk känsla

Nu får det vara nog med diagram och tok. Igår hade jag tänkt laga oxbringa med pepparrot och hela faderullan…

Bäcköring (-röding) – lyxmat från skogen

Det här blir ingen ren matlagningspost utan mer en liten utvikning kring bäcköring som jag varit ute och fiskat idag.…

Vodkagravad lax

Här kommer en liten minipost på vodkagravad lax. Det är precis som vanlig lax bara det att man stänker över…

Hamburgare sous vide

Det här kan mycket väl vara de bästa hamburgarna jag någonsin gjort. Visst, det finns förbättringar som går att göra…

Friterad långkokt lammstek med nachos

Igår ville jag testa något som jag gått och funderat över ett tag. Hur blir det om man långkokar en…

Italiensk-amerikansk kalvschnitzel

Det här receptet är nästan rakt av norpat från Jamie Olivers amerikanska kokbok Jamies Amerika. Några småändringar har jag gjort,…