Porchetta med kycklingleverfyllning, frästa bönor, vinägrett och gnocchi

Det här blir ett alltför kort inlägg. Egentligen är det synd men jag hinner inte skriva så mycket. Receptet kommer…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Ett hett shoppingtips

Jag ber om ursäkt för rubriken. Det kan vara för att butiken jag handlat i ligger i Göteborg och deras…

Tunna BBQ-ribs

Jag har sagt det förr och jag kommer säkerligen säga det igen - det här är tamefan de bästa revbenen…

Stekt hälleflundra med pepparrot och brynt smör

Av alla fiskar som finns så måste ändå hälleflundran vara en av de bästa. Nu kan jag ju inte precis…

Chili- och ostfyllda köttfärsbollar lindade med bacon

Vi var lite sugna på någon chiliinnehållande rätt på söndagkvällen så det fick bli lite att jag tog vad som…

Stekt inlagd strömming med tillbehör

I helgen lagade jag en riktigt lyxig variant på husmansklassikern Strömming med potatis. Jag såg till att laga lite för…

Räkmacka med currymajonäs

En överdådig macka med en rätt så otrolig currymajonäs. Precis det här kan vara vad din själ behöver. (mer …)

En misslyckad kräftskiva

Som forskare rapporterar man väldigt sällan om det misslyckade. Ett lyckat forskningsresultat skrivs ner i relativt strikt artikelform, skickas in…

Omelett med ostasiatisk känsla

Återigen en nästintill vegetarisk rätt. Vad händer med Anders egentligen? (mer …)