Sherrysill

Idag kommer det två poster på lite mindre julrätter. Det börjar dra ihop sig nu och det gäller så klart…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Aloo masala dosa

Här har ni en alldeles utmärkt och nästan gratis vardagsrätt som både är vegetarisk och smakar lite spännande. (mer …)

Stekpanna av kolstål

Nu har jag stekt i kolstål ett par månader och det är dags att avlägga rapport. (mer …)

Oxfile, potatisgratäng och rödvinssås

En väldigt klassisk rätt. Med klassisk menar jag inte dålig på något sätt, däremot kräver det en del av kocken.…

Rågmacka med lammkött, tryffelmajonäs och pocherat ägg

Jag hade en massa lammkött kvar från fredagens lammsteknachos och det köttet är alldeles för bra för att det ska förfaras.…

Billigaste kallröken

Här kommer ett finurligt och extremt billigt sätt att förvandla sin klotgrill till en kallrök. (mer …)

Hamburgare med ägg och bacon

Det var dags för hamburgare igen. Jag tror inte det är någon vits att skriva ner receptet för det är…

Strömming med potatis

Det här är sjukt mycket mer än strömming med potatis men Jante högg in där och berättade för mig att…

Blackened fish

Det här är ingen mat för klenisar, fisken blir både stark och faktiskt lite besk. Dock tycker jag att det…