Krabbulle eller crab cake som jänkarna säger

Jag har kollat massor på Youtube-klipp den senaste tiden på amerikanska food trucks. Det finns få saker som är så…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Banh mi

Den här bollen är jag sen som fan på, men det passade bra för mina julrester nu. (mer …)

Chililax med musselpilaff och koriandersås

Gravad och rökt lax brukar jag skriva om men sällan om stekt. Nu är det dags. (mer …)

Picklad chili

I februari planterade jag några chilifrön som jag fått av en bekant. Det var fem sorters chili - Fresno, NuMex…

Julmat

I år firar inte vi jul hemma så jag gör inte så vansinnigt mycket julmat, även om det så klart…

Tyst helg

Det har varit tyst från mig några dagar nu. Lite stök med sjukdom i slutet av veckan och i fredags…

Hemgjord bacon

Det här är mitt första försök att göra bacon och resultatet blev riktigt bra. (mer …)

Heta kycklingvingar med coleslaw

Det här är kanske inte det nyttigaste man kan äta men det kan mycket väl kandidera till topplistan över de…

Blackened fish

Det här är ingen mat för klenisar, fisken blir både stark och faktiskt lite besk. Dock tycker jag att det…