Torsk med pocherat ägg och dill- och vitvinssås

Efter mitt långa magelände behövdes det något skonsamt för magen. Det ligger väldigt djupt i min uppfostran att när man…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Tunna BBQ-ribs

Jag har sagt det förr och jag kommer säkerligen säga det igen - det här är tamefan de bästa revbenen…

Gumbo – en gång till

Det blir andra gången jag bloggar om den här rätten, men jag har gjort ändringar i receptet. Kanske inte jättestora…

God jul

God jul på er. Jag bjuder på en bild där jag ser galen ut. Man blir galen av sprit. (mer…

Småpizzor med killingkött

Killing hör inte till köttvanligheterna och när man äntligen får tag på det så hamnar det självklar på nyårsmenyn. (mer…

Hamburgare och tryffel

Jag kom över en liten färsk tryffel igår och hade lite svårt att veta vad jag skulle laga med den.…

Revben och svampnudlar med känsla av Vietnam

Jag fortsätter på den vietnamesiska temat när jag ändå har en massa råvaror hemma på det temat. (mer …)

Projekt: Julskinka #2 Rimma skinka

Idag har jag varit och hämtat min lilla grisstjärt. Det är i princip en fjärdedels grisstjärt och den väger 6…

Hemgjord sriracha

Det här är strikt sett ingen sriracha, det kan vi konstatera direkt. Men den är förbannat god. (mer …)