Tjocka revben i smokern

Den här bloggposten handlar nog nästan minst om det titeln antyder och istället om en sabla massa andra grejer, bland…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Vinnaren i knivtävlingen

Efter mycket om och men har jag lyckats välja en vinnare i knivtävlingen. Det var verkligen inte lätt och jag…

Gumbo – en gång till

Det blir andra gången jag bloggar om den här rätten, men jag har gjort ändringar i receptet. Kanske inte jättestora…

Enchilada suiza burning butt style

När jag var i Boston för en massa år sedan så käkade jag en Burning Butt Sandwich. Namnet syftade på…

Kallrökt rådjursfilé

Det är ingen stor hemlighet att jag gillar rökt kött och här kommer ett litet roligt sätt att ta tillvara…

Grillad kinesiskt kryddad karré

Hej. Nu är jag som utlovats tillbaks på bloggen igen. Förra veckan var min hittills jobbigaste vecka någonsin (tror jag).…

Pizza med kantareller och parmaskinka

Alla matbloggare ska väl ha post på hemgjord pizza antar jag. Min är både bra och dålig. Den är dålig…

Final i Chilichallenge

För lite drygt en månad sedan gjorde jag en post kring min bästa chili just nu - Black Metal Chili.…

Kotlett lagad sous vide med bön- och svampfräs och persiljesås

Efter en ekonomiskt vidlyftig sommar så är det åtdragen svångrem som gäller. Så gott det går i alla fall. Jag…