Tjocka revben i smokern

Den här bloggposten handlar nog nästan minst om det titeln antyder och istället om en sabla massa andra grejer, bland…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Nachos med slaktarbiff

Här har vi en rätt omständig rätt som verkligen ger lön för mödan. ...eller så förbannat omständigt är det inte…

Tjocka revben med helstekt blomkål

Det här var vår söndagsmiddag men jag har inte hunnit blogga om den än. Det handlade egentligen om att jag…

Sous vide – teori

Min serie om sous vide har legat lite på is på grund av sommar och grillmani men nu är det…

Konosuke HD

Det var evigheter sedan jag skrev något om knivar så här kommer en liten kortare post om en kniv som…

Ananasmörad tjälknöl med tomatillosalsa, inlagd rödlök och jalapeno samt ris

Jag hittade en låda med ananasmörad tjälknöl texmex-style i frysen. Den har legat där sedan vi sist käkade det. Jag…

Räkmacka med currymajonäs

En överdådig macka med en rätt så otrolig currymajonäs. Precis det här kan vara vad din själ behöver. (mer …)

Varmrökt lax – och en enkel laxrätt

Det här blir lite av en no-brainer - alla med en rök har väl varmrökt lax? (mer …)

Kalops

Min fru avskyr söndagsmat. Alltså inte så att hon inte gillar att äta på söndagar men rätter som för många…