Sous vide – en bloggserie
Det har länge legat och gnagit i mig att jag inte har någon ordentlig och djuplodande bloggpost om "sous vide"-teknik…
Hamburgare med ägg och bacon
Det var dags för hamburgare igen. Jag tror inte det är någon vits att skriva ner receptet för det är…
Ärtsoppa på klassiskt vis
Jag fortsätter lite på det inslagna husmanstemat med ärtsoppa den här gången. Återigen en rätt som förmodligen är helt meningslös…
Het kinesisk biffgryta
Kina är ett väldigt stort land och det är svårt att prata om någon speciell karaktär på kinesisk mat. En…
Niu rou gan – kinesiskt torkat kött
Lite slarvigt skulle man kunna beskriva det här som kinesisk beef jerky, men det är egentligen fel. (mer …)
Puffy tacos
En av de senaste trenderna i USA's tacovärld är att göra tacos med lite puffade tacoskal. Självklart hakar jag på.…
Hjortfilé med svamp- och sherrysås
Vi käkade hjortfilé igår. Jag hade fått tag på en rätt så liten bit men som jag skrivit tidigare så…
Brisket – oxbringa i smokern
Brisket är kort och gott amerikanska för oxbringa, men används även som benämning på en speciell rätt med samma styckdel.…