Ångkokt lax med paprika- och champinjonfräs och brynt smör

Det är lite segt och går på matsparlåga hemma hos oss. Jag har råkat ut för någon, än så länge…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kokboksrecension – Mackor

Min kokboksförfattarfavorit har släppt en ny bok. Jag fick den i förrgår och har redan hunnit lusläsa den i sin…

Projekt: Julskinka #3 Lägesrapport

Men skinkan då, hur går det med den? undrar ni säkerligen. Jo tack, det går riktigt bra. Jag lade ju…

Ångkokt lax med paprika- och champinjonfräs och brynt smör

Det är lite segt och går på matsparlåga hemma hos oss. Jag har råkat ut för någon, än så länge…

Fantastisk korv med tryffelpotatismos

Det är så jävla skönt att skita i att det är måndag och laga mat som vore det tamefan nyårsafton.…

Halstrad tonfisk med kall och kryddig gurksoppa

Jag hatar den här tiden på året och det finns verkligen inte någon aspekt av november som jag tycker om.…

Helstekt kyckling med lite asiatisk känsla

Nu får det vara nog med diagram och tok. Igår hade jag tänkt laga oxbringa med pepparrot och hela faderullan…

Projekt: Julskinka #2 Rimma skinka

Idag har jag varit och hämtat min lilla grisstjärt. Det är i princip en fjärdedels grisstjärt och den väger 6…

Kallrökt lax i klotgrillen

Jag fortsätter lägga ut recept som jag har med i Hälsingesommar (gratistidning i Hälsinglad). Nu kallrökt lax. (mer …)