Ungersk kycklinggryta med råstekt potatis och gurksallad

Jag tycker av någon märklig anledning att det här är en vårgryta och jag kan inte förklara varför. Grytan liksom…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Fredagspizza

Det här är lite olikt mig. Maten är alldeles för otrasslig för fredagsmatlagning men jag håller på med ett annat…

Lammfärsbullar med oreganosås

Jag tänkte kasta ur mig ett vardagsrecept igen. Det är lite svårt att blogga om vardagsmat då den mesta maten…

Tjocka revben med helstekt blomkål

Det här var vår söndagsmiddag men jag har inte hunnit blogga om den än. Det handlade egentligen om att jag…

En rejäl biff

Gårdagen var en fredag och då kan det vara lite lurigt att hinna med någon vidare matlagning, speciellt om man…

Sherrysill

Idag kommer det två poster på lite mindre julrätter. Det börjar dra ihop sig nu och det gäller så klart…

Pad thai med kyckling

Pad thai är en av de vanligaste rätterna på gatorna i Thailand och tillgänglig i allehanda varianter. (mer …)

Ost- och skinksallad på texmexsätt

Jag räknar kallt med att ni fortfarande har skinka kvar, även efter den goda mackan. Här kommer nästa tips på…

Kokboksrecension – The Food Traveler

Jag har tänkt rätt länge att jag ska skriva lite kokboksrecensioner i bloggen då jag i det närmaste är besatt…