Nordafrikansk ank- och korvgryta

För några dagar sedan skrev jag om en ankwrap och jag skrev också då om hur den lagade ankan skulle…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Perfekt risotto

Det här receptet har flyttats över till min nya blogg Feeders. Receptet hittar du här.

Fantastisk korv med tryffelpotatismos

Det är så jävla skönt att skita i att det är måndag och laga mat som vore det tamefan nyårsafton.…

Sichuankyckling

Sichuan, szechuan, sechuan eller hur fan skrivs det? Jag är ärligt talat inte säker men provinsen ifråga skrivs Sichuan på…

Fläskfilé sous vide med calvadossås, rökt fläsk och svamp

Idag serveras en förhållandevis klassisk rätt som nog de flesta räknar som gomat. Den är inte ens så jobbig att…

Råbiff som biter tillbaks

Ibland blir min längtan efter rått kött för stort och då måste jag bara laga råbiff. Den här gången är…

Falsk kalvbräss med citronsås och spenat (veg)

Kalvbräss kanske inte så många har käkat. Det brukar vara lite lurigt att komma över då brässen är en körtel…

Lätthalstrad lövbiff med pepparrot och äggula

Det blev rätt så sen middag igår och ingen av oss var speciellt hungriga. Då passar det suveränt med den…

Natriumcitrat och citronsyra

Det här får bli en bloggpost utan bilder men jag har fått en fråga på min post om perfekt smältande…