Crispy dogs
Jag vill inleda med en offentlig ursäkt riktad mot mina och min frus kranskärl. Ta en god och kryddig färskkorv.…
Pizza med spenatpesto, soltorkade tomater, gorgonzola och päron
Det här blir en liten snabbpost. Vi åt med ungarna ikväll, vilket är jäkligt ovanligt en lördag, och tar själva…
Hur gick det sen – Kolstålsstekpanna
Nu inleder jag en ny bloggserie om en jävligt relevant grej - Hur gick det sen med fylleinköpen? (mer …)
Puerco Entomatado
Puerco Entomatado betyder ungefär fläsk i tomatillos (eller tomat) och det är också bra precis vad det är - en…
Porchetta med massor av oregano
Jag glömmer nästan oregano emellanåt. Jag använder den i torkad form i mycket texmex men som färsk och hårt doserad…
Natriumcitrat och citronsyra
Det här får bli en bloggpost utan bilder men jag har fått en fråga på min post om perfekt smältande…
Kinesiskt risvin – Vad är det som gäller?
En av de vanligaste frågorna jag får via mail eller meddelanden till Bara riktig mats Facebooksida är: "Hur får jag…
Oxsvanssoppa
Det finns en myt om att kockar helst bjuder varandra på oxsvanssoppa och att det är en av den svenska…