Siciliansk fläskgryta med gnocci

Gårdagens middag var en lättlagad höjdare på alla sätt och vis. Den tar tid att laga men arbetsinsatsen är minimal…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

En misslyckad kräftskiva

Som forskare rapporterar man väldigt sällan om det misslyckade. Ett lyckat forskningsresultat skrivs ner i relativt strikt artikelform, skickas in…

Enchiladas från grunden

Det ska villigt erkännas att det nästan är ett heldagsprojekt det här. Självklart finns det möjlighet att förenkla det här…

Nachos med slaktarbiff

Här har vi en rätt omständig rätt som verkligen ger lön för mödan. ...eller så förbannat omständigt är det inte…

Kycklingtacos

Det är hög tid för lite texmex igen och det var längesedan jag gjorde tacos. Här testar jag att baka…

Persiska kycklingspett med torshi och pommes frites

Det persiska nyåret inföll i veckan och såna där högtidligheter är bra som ursäkter för att testa lite mat från…

Linderödsfilé med stomp och inlagda rotsaker

I söndags var jag ute på Franzéns Charkuterier och köpte mig lite smått och gott. Jag ville göra linderödsfilén rättvisa…

Kokboksrecension – Nytt bröd

Att vara glutenintolerant är oerhört begränsande för en medelålders matnörd. I synnerhet för en som i 35-årsåldern får diagnosen och…

Baconsnacks med jalapeno

Det har gått lite på halvfart den senaste tiden på bloggen på grund av sjukdom. Läget borde snart vara skapligt…