Fönsterodling

Det räcker med vinter nu. Egentligen har det räckt med vinter i ett par månader men jag riktigt less nu…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Nachos med slaktarbiff

Här har vi en rätt omständig rätt som verkligen ger lön för mödan. ...eller så förbannat omständigt är det inte…

Glutenfria kroppkakor

Först av allt ska det sägas att det inte är jag som har lagat det här, utan det är min…

Katsu curry med kyckling

Japan är inget land som man förknippar med curryrätter utan de rätterna brukar mer associeras med Indien och länderna runtom…

Årets sill 2013 – Kinesiska smaker

Varje år måste det testas en ny sillinläggning av något slag, det är en oskriven julbordsregel. Alla vet också att…

Beef jerky

Det här får bli en snabbpost eftersom beef jerky är så himla enkelt att laga. Inte lika lätt förr pladder-Anders…

Banh mi

Den här bollen är jag sen som fan på, men det passade bra för mina julrester nu. (mer …)

Jamaicansk gravad lax med mangosalsa och tomatsås

Det här var bland det bästa jag någonsin har lagat. Bra smakkombinationer som ändå utmanar lite. (mer …)

Kycklingleverpastej

Ju närmare jul ju mer kommer julmaten dominera här. Jag kommer göra det mesta helt själv men det är inte…